Про це заявив виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції (УкрФА) Сергій Кудрявцев.

«Повністю неприйнятно (підвищення тарифів - ред.), тому що виходить, що за рахунок промисловості намагаються вирішити питання іншого приватного виробника електроенергії. Тобто, це за рахунок одного бізнесу ми перекладаємо навантаження, зобов'язання держави перед іншим бізнесом. По ідеї, це повинно було бути з якого-небудь спецфонду Кабінету Міністрів, або з якогось додаткового податку на що-небудь, але не таким ось чином», - сказав Кудрявцев.

За його словами, підвищення тарифів на передачу електроенергії відчують всі кінцеві споживачі, оскільки він буде закладений в собівартість продукції промислових підприємств.

«насправді це приховане підвищення цін для кожного жителя цієї країни», - підкреслив Кудрявцев.

Нагадаємо, 11 липня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла рішення, згідно з яким з 1 серпня тариф на передачу електроенергії оператора Об'єднаної енергосистеми України держкомпанії «Укренерго» буде збільшено на 54,6% - з 155,4 грн / МВт-годину до 240,23 грн / МВт-год (без ПДВ).

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше «Укрметалургпром» у зверненні до прем'єр-міністра Денису Шмыгалю закликав уряд не допустити підвищення тарифу на передачу електроенергії, заявивши, що це може зупинити всю металургійну галузь.