Анатолій Октисюк у своєму блозі на сайті Кореспондент прокоментував електоральний настрій киян і розповів, яким чином особистий рейтинг політичних лідерів буде впливати на рівень підтримки партій виборцями.

«Кияни будуть голосувати за сильну особистість, а не за партійний бренд. Тому на старті в лідерах мерської кампанії стоять Віталій Кличко та Андрій Пальчевський, мають набагато вище персональні рейтинги, ніж рейтинги їх політичних партій «УДАР» і «Перемога Пальчевського». Найбільш рейтингові партії «Європейська солідарність» і «Слуга народу» так і не змогли підібрати яскравого кандидата в мери Києва. Якщо вони все ж не зможуть номінувати сильного кандидата в мери, то їх електорат продовжить плавно перетікати в бік Кличка і Пальчевського», - вважає політолог.

Також Анатолій Октисюк зазначив, «Перемога Пальчевського» зможе перенести свій високий київський рейтинг на всю Україну.

«Вибори в Києві – це політична проекція для всіх гравців на загальнонаціональному рівні Цікаво, що той же Пальчевський та його партія «Перемога» розгорнули активну кампанію не тільки в Києві, але і в інших містах та областях. При цьому, команда Пальчевського працює активніше інших конкурентів. Якщо партія зможе бути успішною на місцевих виборах в Києві, то отримає гарну можливість використовувати цей рейтинг для просування своїх політичних цілей і по всій Україні», - резюмував він.

Нагадаємо, згідно з соціологічним дослідженням Центру Разумкова за чинного мера Віталія Кличка готові проголосувати понад 43,7% опитаних киян, а за Андрія Пальчевського - 11%. Вони обидва на сьогоднішній день виходять у другий тур виборів мера.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Рейтинг партій у столиці виглядає наступним чином: Європейська Солідарність" - 20,4%, "Слуга народу" - 19,3%, "УДАР" - 11,5%, "Опозиційна платформа - За життя" - 10,6%, "Батьківщина" - 7,5% , "Перемога Пальчевського" - 6,2%, "Сила і Честь" - 5,1%.