Таку думку висловив народний депутат Сергій Магера.

Нардеп подчеркнал, що підготував законопроект, який сьогодні буде розглядатися Верховною Радою. "Я підготував його для того, щоб раз і назавжди вирішити проблему екологічних платежів, які з 2014 року не працюють на екологію. Щороку сотні мільйонів гривень екоподатку розчиняються в загальному казані держбюджету, і ніхто не знає, на що вони витрачаються", - сказав він.

С. Магера висловив упевненість, що екологічні збори повинні зобов'язані працювати на екологію.

"В сьогоднішньому переліку питань порядку мій законопроект – в третьому десятку. Є обґрунтована підозра, що до кінця робочого дня його просто не встигнуть розглянути. Відповідально заявляю – я не відступлю! Зроблю все, щоб законопроект був прийнятий. Не сьогодні – завтра! Не завтра – на наступній сесії! Але буду дотискати! Закон дійсно дуже важливий і потрібний!", - заявив народний депутат.

Він підкреслив, що в умовах пандемії коронавіруса і жорстокої кризи держава і бізнес повинні підставити один одному плече. Екоподаток повинен працювати на промислові міста, а люди заслуговують дихати свіжим повітрям.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, раніше Європейська Бізнес Асоціація закликала Верховну Раду реформувати механізм збору та використання екологічного податку. У зв'язку з цим бізнес-співтовариство пропонує дозволити підприємствам використовувати до 70% коштів екоподатку на інвестиції в природоохоронні заходи. Такий крок дозволить підвищити ефективність використання коштів у частині впливу на екологічну обстановку, так як промислові підприємства розуміють, за рахунок реалізації яких заходів можна знизити навантаження на навколишнє середовище.

Зараз екоподаток розподіляється між бюджетами різних рівнів в наступних пропорціях: місцеві бюджети – 55%; держбюджет – 45%.