Нарешті!

За 100 днів до місцевих виборів депутати ухвалили нові виборчі правила.

Головна новина в інтересах владних і олігархічних партій:

вибори до ОТГ більше як 10 тисяч виборів будуть виключно партійні!

Застави.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Депутати з партій Медведчука і Порошенка до останнього подиху билися за мільйонні ЗАСТАВИ для права претендувати на кандидатів до місцевих рад. Воно й не дивно, бо лідери партій - мільярдери, а ОПЗЖ і ЄС отримають лише у 2020 році більше ніж по 40 мільйонів бюджетних коштів.

В результаті позицію ЄС і ОПЗЖ не підтримали Слуга народу, Голос і Батьківщина й застави скоротили в 4 рази.

Тим не менш, йдеться про НАДТО великі суми як для демократичних і неолігархічних партій.

Для участі у виборах Київської міської ради та Міського голови треба було внести більше 8 мільйонів, а тепер - біля 2 мільйонів!

Реальний вплив на вибір кандидатів виборцями залишився мінімальний, хоча добре ,що не підтримано пропозицію ОПЗЖ фактично повністю заборонити втручатися у визначену партією ієрархієюкандидатів.

Спробу зробити дійсно відкритий список для виборців через зменшення з 25 до 5 відсотків (поправка 3677) заблокували партії Медведчука і Порошенка!

Одним словом, добре, що Виборчий кодекс ухвалили, але як завжди - в інтересах владних і олігархічних партій та місцевих мільйонерів і поміщиків!