«Щоб державні обленерго стали привабливим інвестиційним продуктом і були приватизовані, повинні бути передбачувані правила та прийняті RAB-тарифи», - розповів Дмитро Сенниченко, глава Фонду Держмайна в інтерв'ю Економічної Правді.

Голова Фонду Держмайна зазначає, що для того, щоб приватизація гособлэнерго зрушилася з мертвої точки в 2020 році потрібні попередні умови і вони почали виконуватися. Мова йде про створення інвестиційної привабливості обленерго.

Сенниченко каже, що для цього необхідно прийняття НКРЕКУ RAB-тарифів і створення передбачуваних правил для інвесторів:

«Приватизація обленерго має зрушитися, нарешті, в 2020 році, ми докладаємо до цього всі зусилля. Для цього потрібні попередні умови, які нарешті почали виконуватися.Щоб обленерго стали привабливим інвестиційним продуктом, повинні бути передбачувані правила, повинні бути прийняті RAB-тарифи».

Нагадаємо раннє, економіст Владислав Іноземцев, відзначав, що без переходу на стимулюючий тариф ці активи державних обленерго будуть дуже дешевими: "Якщо методологія RAB реалізується, загальна ринкова вартість державних підприємств зростає. Якщо держава вирішить продати їх, воно зможе отримати в 10 разів більше грошей, ніж у нинішніх умовах", – каже експерт.

Популярні новини зараз
Мобілізація набирає обертів: розшук ухилянтів буде посилено Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах
Показати ще

Міжнародний центр податків та інвестицій (ІТІС) зазначав, що інвестиційно привабливими умовами RAB буде визначення ставки прибутковості на рівні середньозваженої вартості капіталу (WACC) і відсутність поділу активів компаній на «старі» і «нові».