Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

«ДТЕК 15 років на ринку. Ми є найбільшим інвестором в енергетику країни – ми інвестували понад 10 млрд доларів. І я більше дивлюся на ситуацію, як національний інвестор. Але також я розумію настрій і західних інвесторів. І говорити про зростання економіки, про нових робочих місцях, про зростання промислового виробництва можна тільки, якщо буде побудовано чесне довірче відношення з інвесторами, і, якщо цих інвесторів наша країна буде берегти», - зазначив він.

На думку Максима Тимченка, сьогодні довірчі відносини держави та інвесторів руйнує непрофесіоналізм, популізм і бажання заробляти політичні дивіденди на великих компаніях. Для західних інвесторів головний показник стабільності і впевненості щодо іншої країни – ставлення до національного інвестору. Тому поки їм важко повірити в Україну, бачачи ситуацію з національними інвесторами. Генеральний директор ДТЕК вважає, що від того, як Україна зможе вибудувати цю довіру, залежить економічне майбутнє країни.

Також Тимченко повідомив, що з-за провалу переходу на аукціонну модель підтримки ВДЕ, а також системних неплатежів зеленим енергокомпаніям за вироблену електроенергію, ДТЕК розглядає інвестиції будівництво нових електростанцій за кордоном.

Нагадаємо, що рівень розрахунків ДП Гарантований Покупець за вироблену зелену електроенергію останні кілька місяців перебуває на рівні 4-5%. У червні асоціації ВДЕ та уряд України в рамках медіації під патронатом Європейського Енергетичного Співтовариства підписали компромісний Меморандум про взаєморозуміння. Він став базою законопроекту № 3668, який сьогодні був проголосований в парламенті і покликаний вирішити найбільш проблемні питання в галузі.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще