А потім знову повернувся в Україну, щоб через піар-кампанію змусити президента Володимира Зеленського і главу ГПУ Ірину Венедіктову вирішити спір за ТРЦ з українським бізнесменом Андрієм Адамовським на свою користь.

Про те, що Тедер готує піар-кампанію, розповів Адамовський і два відомих блогера - Сергій Іванов і Єгор Фірсов. Естонський бізнесмен, який програв Адамовському більше сотні судів в Україні, на Кіпрі і в Англії, погрожує подати новий позов до суду США на державу Україна на суму в 500 мільйонів доларів. Завдання цієї піар-кампанії - схилити українського президента до співпраці з «правильними» партнерами.

Тим часом видання РБК-Україна з'ясувало, до яких методів вдається Тедер, зокрема, на своїй батьківщині - в Естонії. Тут він був спійманий і засуджений за хабар меру Таллінна. За даними видання, про це свідчить постанова Харьюського повітового суду Таллінна, винесене в червні 2019 року.

Так, згідно з судовими матеріалами, Тедер і його найближчі родичі - дружина і син - організували видачу фіктивного кредиту від імені своєї компанії фірмі, пов'язаній з Центристської партією і її лідером, мером Таллінна Савісааром. В обмін на цю «послугу» мер обіцяв вирішити питання з обміном нерухомості сім'ї Тедера на нерухомість міста.

Розмір фіктивного кредиту склала 275 тисяч євро, на які партія оплатила свою передвиборну рекламу. Правоохоронці Естонії зафіксували цю угоду, бо вона з самого початку була незаконною – тільки кредитні організації мають право фінансувати політичні партії.

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома
Показати ще

Вина Тедера була повністю доведена. Обвинувачений визнав свою провину і заплатив штраф - 200 тисяч євро. Від в'язниці його врятувало лише те, що він не є публічною фігурою і розкаявся.

Як повідомляли ЗМІ, адвокати «Кварталу-95» працюють над «віджиманням» ТЦ Sky Mall в інтересах скандального бізнесмена з Естонії Гіллара Тедера.