Про це Андрій Пальчевський сказав в ефірі телеканалу News One.

«Для того, щоб довести, що у нас є незалежний Національний банк, Президента там не повинно бути взагалі», - сказав Пальчевський.

Громадський діяч заявив, що основним завданням Нацбанку є забезпечення стабільності національної валюти.

«Головне завдання Національного банку – це стійкість нашої валюти. А Гетьманцев (ред. - Данило Гетьманцев, член фракції Слуга народу) заявив, що якщо ми впадемо на 10%, то нічого страшного він у цьому не бачить. Хочу запитати: ви там, що з глузду з'їхали ?! У всьому світі, якщо на 1% падає національна валюта, то люди на вулицю виходять. А у нас виходить головний економіст Данило Гетьманцев і каже, що на 10% може впасти національна валюта. Це означає, що купівельна спроможність впаде на 10% у всіх і найголовніше, у бідних людей, яких у нас 90%, оскільки у нас все імпортне. У нас штани, стіл і чашка імпортні», - висловив обурення Пальчевський.

На його переконання, в ослабленні національної валюти зацікавлені олігархи.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Щоб наші олігархи заробили більше, їм необхідна слабка гривня. Вони копійки платять нашому народові, ренти за землю, наші копалини, які вони продають. А там вони отримують валюту. І виходить, що грабують бідну частину народу і віддають багатим», - зазначив Пальчевський.