Україна в серпні втратить 650 млн грн через блокування законопроекту №3658 про зниження зелених тарифів народним депутатом Ганною Скороход, яка входить в депутатську групу «За майбутнє», яку курирує олігарх Ігор Коломойський.

Про це повідомляє телеграм канал видання Электровести.

«Витівки Ганни Скороход з блокування вступу в силу закону №3658 будуть коштувати додаткові 650 млн грн за серпень», - зазначає видання.

Також уточнюється, що таку втрату держава понесе з-за того, що вступ законопроекту про скорочення зелених тарифів очікувалося з 1 серпня 2020 року. Однак його блокування з боку Ганни Скороход означає, що, поки законопроект не буде розблоковано, вартість зеленої електроенергії не буде знижуватися.

Нагадаємо, в грудні 2019 року, до вигнання з фракції «Слуга народу», нардеп Ганна Скороход заявила, що народний депутат Андрій Герус отримав хабар у розмірі 400 тис. доларів за ініціювання та відкриття імпорту електроенергії з Росії.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Як повідомлялося, 21 липня народні депутати України прийняли в другому читанні законопроект №3658, який передбачає скорочення зелених тарифів на електроенергію з відновлюваних джерел, а також вирішує проблеми галузі. Більшість інвесторів були згодні на такі умови, щоб 10-ти місячний криза в зеленій енергетиці завершився і виплати відновилися. Борги за вже вироблену зелену енергетику в Україні сягають 20 млрд грн.

У день голосування і 17 липня інвестори в зелену енергетику, а також працівники галузі вийшли на мітинг під Верховну Раду і Офіс Президента України у зв'язку з ризиком зриву голосування за урядовий законопроект №3658. Проект закону був підготовлений на основі меморандуму між урядом України та міжнародними інвесторами за посередництва європейського Енергоспівтовариства.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, законодавче впровадження положень меморандуму дозволить Україні заощадити близько 2 млрд євро до 2030 року.

На думку інвестора і співзасновника «Української асоціації відновлюваної енергетики» Ігоря Тинного, народні депутати, дії яких пов'язані з інтересами олігархів Ігоря Коломойського і Віктора Пінчука, зривають прийняття законопроекту, щоб розорити інвесторів ВДЕ і змусити їх віддати свої активи.

Крім того, постачальник електричної енергії для потреб населення ДП «Гарантований покупець» заявив про ризик банкрутства в разі зриву голосування за урядовий законопроект №3658 про скорочення «зелених» тарифів, який міг би суттєво зменшити дефіцит коштів держпідприємства.

Раніше інвестори заявляли, що прийняття рішень, не погоджених у меморандумі, змусить їх звертатися в міжнародні арбітражі. За підрахунками Центру Разумкова, загальна сума збитків для України в арбітражах може досягати 250 млрд грн.