Виконання норм законопроекту №3091, ініційованого екологічним комітетом парламенту, може призвести до зриву технологічних процесів на металургійних підприємствах і спровокувати погіршення екологічної ситуації. Про це заявив генеральний директор УНВА "Укркокс" Анатолій Старовойт.

За його словами, згідно з нормами законопроекту для усунення порушень, виявлених екоінспекцією, дається 10 днів, але на великих підприємствах реалізувати це в такі стислі терміни неможливо без шкоди, як економічного, так і екологічного.

"У металургії, особливо в коксохімії, весь технологічний процес взаємопов'язані. Так, може бути, є порушення, приватний викид аміаку. Але я встановлюю цей маленький агрегат уловлювання аміаку, це означає, зупиняю коксову батарею. І при цьому викиди з коксової батареї збільшуються в стократ. Хто буде нести відповідальність за той збиток, який нанесено? Або ж будь-який теплотехнічний агрегат. Це дуже складний техногенний апарат. Якщо я його зупиняю, можна надати більше шкоди, не економічного, а екологічної шкоди ", - пояснив Старовойт.

Він також зазначив, що законопроект слід відправити на повторне перше читання для доопрацювання з залученням експертів з різних галузей.

"Ми готові надати будь-яке сприяння для його поліпшення. Щоб цей законопроект мав дійсно на меті захист навколишнього середовища", - підкреслив Старовойт.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще