Міністерство освіти дає рекомендації про планування навчального року з урахуванням карантинних обмежень. Пандемія COVID-19 надає можливість університетам самим визначати форму і початок освітнього процесу. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабміну.

Шмигаль поділився інформацією про те, що закон про вищу освіту надає університетам рівень автономії і самоврядування з можливістю самостійного визначення форми навчання та організації освітнього процесу.

Шмигаль, фото: Кабмін
Шмигаль, фото: Кабмін

Прем'єр-міністр заявив: "В Україні фактично 1,2 млн студентів, і важливо, щоб навчальний процес для них проходив в безпечних умовах. Рішення про те, чи будуть студенти вчитися дистанційно, чи будуть ходити в університет треба приймати з урахуванням епідеміологічної ситуації в кожному конкретному регіоні. Звичайно, всі рішення треба приймати з урахуванням безпеки дітей ".

Початок навчального процесу бажано планувати з урахуванням карантинних обмежень, описаних в постанові №641. Сприятлива ситуація передбачає можливість старту навчального року з 1 по 15 вересня для студентів першого курсу, для студентів, починаючи з другого курсу, - 1 вересня, для магістрів - з 11 по 15 вересня 2020 р

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що діти більшості міст зможуть піти в школу на початку осені.

Нагадаємо, тарифоутворення повинно бути відокремлене від державних органів і МІУ, - нардеп.

Як повідомляв "Знай.uа", мита на дизпаливо підвищать прибуток "Укртатнафти" і її частку на ринку - експерт.

Знай.uа писав, що Медведчук заявив, що Шмигаль здав національні інтереси.