Україна може задовольнити 100% потребу у паливі для АЕС за рахунок власного урану. Про це написав голова Державної служби геології та надр Роман Опімах на своїй сторінці в Facebook.

За словами голови Держгеонадр, на сьогодні потреба вітчизняних атомних електростанцій у паливі задовольняється за рахунок переробленої власної сировини на 30%, решта – це імпорт, переважно з Росії. Проте в Україні достатньо запасів урану, щоб повністю задовольнити потребу АЕС у цьому ресурсі.

«Україна входить до першої 10-ки країн світу по запасах урану і здатна повністю задовольнити свої потреби в цій сировині. Це один з пріоритетів, визначений в Енергетичній стратегії України до 2035 року. Наразі є 9 ділянок надр з покладами урану, на які видані спеціальні дозволи. 4 розробляється Східним ГЗК», - повідомив Опімах.

Він також наголосив, що без розробки додаткових ділянок мета імпортозаміщення не буде досягнута.

Раніше повідомлялось, що депутати екологічного комітету парламенту схвально оцінили діяльність Державної служби геології та надр у першому півріччі поточного року. Зокрема, щодо запуску службою Єдиного вікна надрокористувача, що дозволило вдвічі скоротити кількість повернень документів заявникам та налагодити ефективний діалог із суб’єктами ринку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще