Новий фінансовий план Укрзалізниці, затверджений на засіданні уряду 27 липня, передбачає істотне зростання операційних показників.

Про це пише Генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак.

«Впадає в очі зростання адміністративних витрат на 700 млн грн або майже в два рази в порівнянні з 2019 роком. І це при падінні всіх показників перевезень!».

Експерт також зазначив, що в поточному фінансовому плані вперше згадується саме поняття «підвищення операційної ефективності». "Однак фінплан УЗ на 2020 рік не містить жодної конкретної цифри і значення показника по операційній ефективності. Саме ж "підвищення" використовується в основному для обґрунтування витрат на відповідні консультаційні послуги на суму 72 млн грн.» ,- зазначив він.

Нагадаємо, раніше Володимир Гусак заявив, що в новому фінансовому плані Укрзалізниці завищені ціни на паливо та електроенергії на 2 і 1,4 млрд грн відповідно. Так, при реальному тарифі на електроенергію на рівні 1,6 – 1,7 грн за КВт*год, у фінплані закладено тариф 2,15 грн за КВт*год. Аналогічна ситуація з дизельним паливом: при ринковій ціні в ціні менше 20 тис. грн за тонну з ПДВ у фінпалні закладено 29,1 тис.грн за тонну.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план АТ" Укрзалізниця " на 2020 рік. Відповідне розпорядження №927-р від 27 липня опубліковано на Урядовому порталі. Проект фінансового плану УЗ на 2020 рік був презентований в листопаді минулого року, але його показники, очевидно, могли бути скориговані у зв'язку з епідемією коронавірусу і кризовими явищами в економіці.