Про це повідомляється на сайті суду, копія постанови є в розпорядженні ЕП.

Депутати Коломойського сумніваються в конституційності окремих положень законів" про альтернативні джерела енергії "і"про ринок електроенергії".

Як повідомлялося, в серпні 2019 року олігарх Ігор Коломойський в інтервю Цензор.нет повідомив, що обмірковує можливість подачі запиту до Конституційного Суду про конституційність виплати зелених тарифів за енергію з альтернативних джерел.

На думку співзасновника асоціації відновлюваної енергетики України Ігоря Тинного, народні депутати, дії яких пов'язані з інтересами бізнесменів Ігоря Коломойського і Віктора Пінчука, створюють тиск на виробників зеленої електроенергії, щоб погіршити інвесторам умови ведення бізнесу і змусити їх віддати свої активи.

31 липня президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою законопроект № 3658 про скорочення "зелених" тарифів. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, закон дозволить знизити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій – на 7,5%. На практиці це означає, що держава і всі українці заощадять майже 7 млрд грн щорічно.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще