Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус відібрав журналістське посвідчення у знімальної групи програми «Сегодня», яка знімала матеріал про сезон відпусток народних депутатів.

Відео нападу депутата Геруса на журналістів оприлюднено в ефірі телеканалу»Україна 24".

"Інцидент стався на курорті Кемер. У відповідь на питання, в яку суму народному обранцеві обійшлася відпустка, він повівся агресивно і відібрав у журналістки робоче посвідчення. У конфлікт довелося втрутитися місцевій поліції«, - йдеться на сайті»Україна24".

Інцидент стався в турецькому готелі, який пропонує VIP-вілли з власним басейном, терасою, сауною, гардеробною кімнатою і окремою кімнатою для персоналу. Шість ночей такого відпочинку коштують близько 10 тисяч євро, за даними журналістів.

Журналістка Дарина Сметанко разом з оператором підійшла Герусу і запитала, скільки йому коштував цей відпочинок і чи не соромно йому проводити свою відпустку в такому дорогому готелі. У відповідь Герус відібрав у журналістки посвідчення і заявив, що віддасть його лише після того, як вона піде за ним на до стійки адміністратора готелю. Конфлікт за участю депутата був вирішений тільки після приїзду поліції.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У свою чергу сам фігурант скандалу Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook написав, що журналістка Дар'я Сметанко нібито «два дні потайки фотографує і знімає на відео Його, дітей і дружину».

За інформацією юристів, відібравши журналістське посвідчення, нардеп Герус порушив статтю 171 Кримінального кодексу України – «перешкода законній професійній діяльності журналістів».

Нагадаємо, це не перший скандал за участю Геруса. Минулої осені він вплутався в бійку з колишнім народним депутатом Олегом Ляшком у VIP-терміналі аеропорту Бориспіль, що стало предметом кримінального розслідування.

Раніше повідомлялося, що Андрій Герус за підсумком 2019 р.став одним з найбагатших депутатів фракції «Слуга народу». Депутат задекларував на банківських рахунках і готівкою 53 млн грн.

Суспільну Популярність Герус придбав, ставши автором поправки про імпорт електричної енергії з Росії.

Всього з жовтня 2019 по березень 2020 р., завдяки поправці Геруса, Україна купила у Росії електроенергії на 1 млрд грн. У тому числі імпорт з Росії став причиною найбільшої кризи в енергетиці з часів незалежності України, яка призвела до зупинки вугільних шахт і мільярдних збитків державних енергетичних компаній.