Про це повідомив голова ДЕІ Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook за результатами апаратної наради Держекоінспекції з керівниками усіх регіональних інспекцій та центрального апарату.

«Головне завдання до кінця року – провести комплексне реформування Держекоінспекції: потрібні кадрові, структурні та законодавчі зміни», - написав Андрій Мальований.

В рамках трансформації ДЕІ зокрема вже створене управління, яке відповідатиме за комплексні перевірки найбільших підприємств-забруднювачів в Україні.

«Вже створено Управління промислового нагляду, що буде контролювати найбільші підприємства-забруднювачі та безпосередньо з центру координувати комплексні перевірки. В цьому управлінні буде відділ промислового забруднення, який працюватиме в Кривому Розі, адже саме там розташована найбільша кількість стаціонарних джерел викидів в атмосферне повітря на території України – близько 20%», - зазначив Андрій Мальований.

До кінця року в ДЕІ планується також здійснення територіальної реформи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Територіальну реформу буде продовжено, на меті – об’єднання деяких областей і створення нової територіальної мережі Держекоінспекції.

Для ефективної роботи інспекції в регіонах, потрібно налагоджувати роботу з обласними держадміністраціями та правоохоронними органами. Це завдання поставили сьогодні нашим керівникам регіональних інспекцій», - підкреслив Андрій Мальований.

Наразі триває реформування ДЕІ і на законодавчому рівні, зокрема, очікується прийняття законопроекту №3091.

«Зараз розробляються законопроекти, підзаконні акти, постанови, що дозволять екоінспекторам працювати більш ефективно. Передусім, ми чекаємо на прийняття проекту ЗУ «Про державний екологічний контроль» №3091 та внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо збільшення штрафів», - додав Андрій Мальований.