За перше півріччя 2020 року Держекоінспекція провела 1460 перевірок використання лісових ресурсів та природно-заповідного фонду. За заподіяну шкоду до адміністративної відповідальності притягнуто 2 387 осіб, нараховано збитки на суму понад 177,4 млн грн.

Найбільше з них - у 5 областях:
-Херсонській області – майже 24 млн грн;
-Дніпропетровській області – майже 11,2 млн грн;
-Закарпатській області – майже 9 млн грн;
-Чернігівській області – понад 8,2 млн грн;
-Хмельницькій області – понад 7,1 млн грн.

Останнє резонансне порушення виявили під час перевірки, що була проведена з 23 червня по 3 липня 2020 року, у сновському районному дочірньому агролісогосподарському спеціалізованому підприємстві «Сновськрайагролісгосп». Встановлено незаконні рубки та інші порушення природоохоронного законодавства, що завдали шкоди державі на майже 11,6 млн грн.

Більшість підконтрольних територій, вкритих лісом, належать державним лісогосподарським підприємствам. Саме вони несуть відповідальність за його збереження й недопущення незаконних рубок і саме вони мають сплачувати збитки, якщо не встановлено інших осіб, що безпосередньо заподіяли шкоду довкіллю й державі.

Скріншот посту Мальованого
Скріншот посту Мальованого

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще