У липні 2019 року Святослав Олійник обіцяв президенту Зеленському завершити будівництво Південної об'їзної за рік. Зараз на незавершеній ділянці дороги немає ні робітників, ні техніки, все заросло бур'янами, а щебінь змило дощем. Про це пише інтернет-видання "Відкрита Україна».

Південна об'їзна дорога зараз будується в рамках програми президента Зеленського»Велике будівництво". На даний момент залишилося добудувати 3 км дороги, але ніяких робіт не проводиться. Тендер на будівництво цієї ділянки був скасований і перенесений на серпень.

За літо добудувати ці 3 км було більш ніж реально, погода дозволяла вести роботи без зупинок. Тепер, коли підуть дощі і почнеться зниження температури, завершення дороги в 2020 році дуже малоймовірно.

Згідно з проектом, Південна об'їзна дорога повинна з'єднати Запорізьку і Харківську траси, таким чином транзитний транспорт не буде в'їжджати в Дніпро. Розвантажити передмістя міста вкрай важливо, оскільки зараз важкі фури розбивають дороги в спальних районах Дніпра.

У липні 2019 року під час візиту до Дніпра президент Зеленський зажадав завершити будівництво Південної об'їзної дороги. Тоді заступник голови Дніпропетровської облради Святослав Олійник пообіцяв зробити дорогу за рік і виділити частину грошей на це з бюджету області.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Гроші з бюджету Олійник дійсно виділив. На афілійовані з ним фірми надійшло 200 млн грн, які забрали в обласних лікарень, призупинивши закупівлю медобладнання.

За даними ProZorro, з липня до початку вересня 2019 року, ці гроші отримувала компанія «Спецдоррембуд» невеликими траншами, а в серпні 2019 виводили вже по 10 млн гривень на день. За інформацією з YouControl, уповноваженою особою компанії офіційно числиться скандальний "дорожник «Тарас Палій, партнер Святослава Олійника по фірмі»УПС".

"Відкрита Україна «зазначає, що відома компанія» УПС" регулярно фігурувала в кримінальних справах щодо відмивання бюджетних грошей і допускає грубі порушення в ході ремонту доріг, як, наприклад, вийшло з трасою P-73 Дніпро-Нікополь, на якій освоїли 500 млн гривень бюджетних грошей.

Серед бенефіціарів "УПС «значилася Словацька фірма» арограф«, якою володіла Ірина Гуназа, — член партії»Україна Майбутнього". Ще одним засновником був і нинішній нардеп від» Слуги народу " - Владислав Бородін, якого відносять до сфери впливу олігарха Ігоря Коломойського. Людиною Коломойського є і сам Святослав Олійник, про що повідомляли раніше в "Дзеркалі тижня».

"Очевидно, поки областю керує Святослав Олійник, а" УПС» виграє тендеру, ніякі обіцянки президента Зеленського щодо ремонту та будівництва доріг виконані не будуть", - резюмує видання.