З 21 по 27 серпня Держекоінспекція:

• провела 432 перевірки на 234 об’єктах;

• склала 556 протоколів про адмінпорушення;

• 157 тис грн – накладено штрафних санкцій;

• 146 тис грн – стягнуто до держбюджету;

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

• майже 5,6 млн грн – розраховано збитків довкіллю;

• майже 3,2 млн грн – пред’явлено претензій;

• 276 тис грн – стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку;

• рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність 1 суб’єкту господарювання у Хмельницькій області.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства трапилися через незаконну рубку дерев, забруднення й засмічення ґрунтів.

На Київщині.

За засмічення земельної ділянки площею 1,8 га твердими побутовими відходами в межах Зеленківської сільської ради Миронівського району. Розрахунок збитків довкіллю склав – понад 1,8 млн грн. Матеріали направлено до Миронівського відділу поліції та Миронівського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури.

У Запоріжжі.

КП «Водоканал» Запорізької міської ради пред’явлено претензію для добровільної сплати збитків завданих довкіллю на суму понад 1,2 млн грн за забруднення земельної ділянки через витікання (перелив) рідини з оглядового колодязя підприємства на зелену зону. Забруднення виявили поблизу опитної станції міста, неподалік відвалів мулових осадів очисних споруд № 1 КП «Водоканал».

На Хмельниччині.

За незаконну рубку дерев на території Розсошанської сільської ради Хмельницького району розраховано збитків і пред’явлено претензію окремому структурному відділу «Лісомисливський відділ» агрофірми «Проскурів» на суму майже 550 тис грн. Матеріали направлено до Хмельницького РВ ГУНП у Хмельницькій області.