Підняття танкеру «Делфі» не спричинило забруднення Чорного моря.

26 серпня затонуле біля Одеси судно нарешті поставили на рівний кіль. Це сталося майже через рік після аварії і після численних фактів забруднення моря нафтопродуктами з танкеру. Наступний крок – його транспортування з акваторії біля пляжу «Дельфін».

Державна екологічна інспекція протягом місяця регулярно здійснювала відбір проб поблизу затонулого судна. В період з 22 по 30 серпня забруднення чи перевищення гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів не виявлено.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Одеської області продовжують щоденно моніторити акваторію в районі затонулого танкеру та брати проби води на аналіз. Якщо стан води буде змінюватись – повідомлятиму.

Сподіваюсь також на успішне транспортування танкеру з місця його аварії. Крім того, це дасть можливість ДЕІ провести повні розрахунки збитків, які судно завдало довкіллю.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще