Про це заявив президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

«Ми всі, сумлінний бізнес, за те, щоб держава здійснювала екологічний контроль, але ми за те, щоб це діяло в упорядкованому вигляді, щоб не створювати можливості або мінімізувати принаймні можливості для зловживань. А цей законопроект, який зареєстрований, вже настільки придбав погану популярність, що, напевно, з точки зору розробників, було б правильно його відкликати і зробити крок назад», - сказав Каленков.

За його словами, експертна спільнота готова розробити новий законопроект, який гарантуватиме державі можливості здійснювати екологічний контроль, але при цьому не створювати корупційні можливості для недобросовісних чиновників.

Раніше народний депутат України Сергій Магера заявив, що екологічні законопроекти, ініційовані профільним парламентським комітетом, наділяють екоінспекцію необмеженими повноваженнями, які можуть бути використані для тиску на бізнес.

У свою чергу гендиректор УНПА" Укркокс " Анатолій Старовойт вважає, що прийняття законодавчих ініціатив екологічного комітету Ради може призвести до зриву технологічних процесів на металургійних підприємствах і збільшення викидів заводами.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще