Чому бізнес має бути зацікавленим у якісному ринковому нагляді від Державної екологічної інспекції?

Ринковий нагляд - це діяльність уповноважених органів, направлена на забезпечення відповідності продуктів певним нормативним вимогам.

Держекоінспекція, згідно з постановою КМУ від 28.12.2016, здійснює ринковий нагляд за таким видом продукції як автомобільні бензини, дизельне, суднове та котельне паливо. Тобто, ми здійснюємо нагляд за тим, щоб ці продукти відповідали спеціалізованому Технічному регламенту, затвердженому постановою КМУ від 01.08.2013 № 927.

Отже, перевірка якості пального на АЗС – це робота Держекоінспекції. Так у першому півріччі поточного року Держекоінспекцією проведено 420 перевірок АЗС щодо дотримання вимог Технічного регламенту, накладено штрафних санкцій на суму понад 1,8 млн грн. А за не допущення державних інспекторів до здійснення ринкового нагляду передбачено штраф у розмірі 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів, що становить нині 170 тис. грн.

Випробування палива на виконання вимог Технічного регламенту проводяться акредитованими випробувальними лабораторіями, які визначаються за результатами тендеру.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Якісний ринковий нагляд може піти на користь і самому бізнесу, який перевіряється, тому що:

☑сприяє відкритості підприємства, що приваблює потенційних покупців;

☑надає бізнесу безкоштовну інформацію про стан його продукції, таким чином мотивуючи підвищувати її якість;

☑продукція стає безпечнішою для споживачів та екологічнішою для природи.

Тому сьогодні працюємо над тим, щоб зробити процедуру ринкового нагляду більш зрозумілою та чіткою. Зараз Держекоінспекція розглядає питання щодо однозначності, узгодженості, внесення уточнень у регуляторні акти, зокрема у напрямі ринкового нагляду, проведення випробувань.