Президент Володимир Зеленський розглядає можливість заміни нинішнього генерального прокурора Ірини Венедиктової на колишнього головного військового прокурора - заступника генпрокурора Анатолія Матіоса.

Про це сьогодні повідомив народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко, передає "ДС".

Публікація Олексія Гончаренка, скріншот: Telegram
Публікація Олексія Гончаренка, скріншот: Telegram

"Зе розглядає варіант заміни Венедиктової на посаді генпрокурора на Анатолія Матіоса", — написав нардеп у себе в Telegram-каналі.

За його даними, директором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури замість Назара Холодницького "Офіс президента хоче протягнути депутата від" Слуги народу" Андрія Костіна. Костін є головою парламентського комітету з питань правової політики.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Ірина Венедиктова, скріншот: YouTube
Ірина Венедиктова, скріншот: YouTube

Коментарів Матіоса, Костіна і Венедиктової щодо можливих ротацій до офісу генерального прокурора поки не надходило.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відповів на заяву нардепа Олексія Гончаренка про нібито наміри президента Володимира Зеленського змістити Ірину Венедиктову з посади генерального прокурора, а на її місце поставити колишнього головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Арахамія розповів, що нічого не знає про зняття з посади Венедиктової.

Арахамія, кадр з відео
Арахамія, кадр з відео

"Теж читав про це в анонімних Телеграм-каналах. Жодних натяків на це і розмов немає", – сказав він.

Також Арахамія прокоментував заяву Гончаренка про те, нібито Зеленський має намір зробити нардепа від "Слуги народу" Андрія Костіна главою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Я про це прочитав в анонімному телеграм-каналі. Нічого про це не чув. Я думаю, що в цій країні немає зараз людини, яка може передбачити, хто може бути керівником САП. А тут ніхто. Тільки якщо сьогодні буде проголосована комісія. Потім ті члени комісії, які надані З ОГП, вони тільки сядуть і оголосять конкурс. Я думаю, що це просто спекуляції і комусь надувають якийсь імідж",-розповів Арахамія.

Крім того, він прокоментував чутки про можливе зняття з посади міністрів Сергія Марченка, Ігоря Петрашка і Максима Степанова.

"Не правда. Не підтверджую (зняття з посту міністра - ред)", - відповів політик.