Український уряд зняв з розгляду проєкт Указу президента Володимира Зеленського про присвоєння довічної державної стипендії видатним діячам освіти, який також мав поширюватися на батька глави держави Олександра Зеленського.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки опублікованому документу на сайті Кабміну.

Скасований указ Президента України, скриншот: сайт Кабмина
Скасований указ Президента України, скриншот: сайт Кабмина

Так, згідно з проєктом, довічну стипендію пропонувалося присвоїти п'ятьом діячам освіти, які досягли 70-річного віку. У тому числі - доктору технічних наук, професору Олександру Зеленському.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Варто зазначити, що батько президента працює завкафедрою інформатики та інформаційних технологій у Криворізькому економічному інституті (філія КНЕУ ім. Вадима Гетьмана). Також стипендії мали бути присвоєні: Івану Дзямуличу, Світлані Дубровській, Степану Ломаку, Чеславу Пульці.

Розмір довічної стипендії для видатних діячів освіти становить 1,5 прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність. Тобто зараз це 2 568 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, слуги Зеленського хочуть змусити українців платити за домашніх собак і кішок.

Як повідомляв Знай.uа, у Трампа повторили улюблений трюк Путіна, скандал на весь світ: "Київ - це Росія".

Знай.uа писав, соратниця Марцінківа Савчук розгромила Зеленського через "червону зону" У Франківську: "Ми не того кольору".