Ніяких правових підстав для скасування законного рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про закриття справу «Роттердам+» через відсутність складу злочину немає.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» повідомила адвокат сторони захисту Ірина Одинець.

«Правових підстав (для скасування рішення САП – прим.) на сьогодні немає», - зазначила Одинець.

За оцінками сторони захисту, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) повинен відхилити скаргу колишнього нардепа Віктора Чумака з огляду на її необґрунтованість.

Стороні захисту також невідомо, яким чином Чумак зміг отримати постанову про закриття цієї справи в той самий час, як адвокатам ні САП, ні НАБУ до початку судового розгляду таку постанову не надали.

За словами адвоката, Національне антикорупційне бюро не може змиритися з провалом розслідування у справі «Роттердам+» і за будь-яку ціну намагається зберегти репутацію.

«Детективи не можуть змиритися з тим, що фактично три з половиною роки вони займалися нічим і склад злочину в цій справі не доведено і доведено не може бути, оскільки не було самого злочину, немає подій цього злочину», - наголосила адвокат.

Нагадаємо, 28 серпня САП оголосила про закриття справи «Роттердам+» через відсутність вірогідний і вичерпних доказів вини підозрюваних.

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули «Роттердам+». До цього також жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила завдавання збитків.
Термін досудового розслідування у справі «Роттердам +» закінчився 8 серпня. НАБУ і САП не змогли направити справу в суд і зупинили розслідування на невизначений термін.