Військова загроза можливого нападу Росії з півдня на Україну більш зрозуміла, ніж варіант нападу з боку Росії. Про ймовірність наступу ворога з Криму розповів голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Олександр Завиневич в коментарі РБК-Україна.

Читайте Знай в Google News!

Завітневич вважає, що масштабні навчання РФ "Кавказ-2020" або проблеми окупантів з водою на півострові не стануть причиною або приводом вторгнення в Україну.

"ці навчання, які проводить Росія в нашому Криму, є щорічними. Ті дії, які вони виконують, для нас відомі. Тому на півдні вже давно розгорнуті і підготовлені підрозділи. Ми, до речі, комітетом їздили туди-відвідали пункт пропуску на кордоні з Кримом і дивилися на підготовку наших військових. Тому я думаю, що там ймовірність нападу дуже-дуже низька", - сказав він.

Депутат зазначив, що зараз йдуть обговорення, як можна на законодавчому рівні поліпшити захист від агресора на південному напрямку, оскільки "з Кримом у нас не державний кордон, а адміністративний, що накладає певні обмеження на застосування військових сил і прикордонних засобів".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, банда, що напала під Харковом на автобус, була на машині голови Нацкорпусу Дніпропетровщини.

Як повідомляв Знай. ua, після нападу на матір з дитиною "Укрзалізниця" оснастить потяги воєнізованою охороною.

Також Знай. ua писав, що у Харкові спіймали небезпечну банду викрадачів.