Компанія "Еф енд Ем Україна" рідного брата глави НКРЕКП Валерія Тарасюка подала заяву про анулювання ліцензії на комерційні операції з електроенергією в той же день, коли екс-глава парламентського комітет з протидії корупції Борислав Береза повідомив про прямий конфлікт інтересів Тарасюка і порушення ним закону про НКРЕКП.

Про це свідчить постанова №1723 від 16 Вересня 2020 р.Про анулювання ліцензії на передачу електроенергії цією компанією.

У тексті постанови зазначено, що рішення про анулювання ліцензії прийнято на підставі листа компанії від 10 Вересня 2020 р.

Раніше сам Береза повідомив, що проект рішення про анулювання ліцензії з'явився на сайті регулятора через 7 годин після публікації ним інформації про зв'язки цієї компанії з сім'єю Валерія Тарасюка.

Нагадаємо, 16 вересня НКРЕКП без належного обговорення та за відсутності Валерія Тарасюка поспішно анулювала ліцензію на передачу електроенергії компанії брата голови комісії «Еф енд Ем Україна».

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

ЗМІ на засідання допущені не були. Охорона пояснила рішенням обмежити доступ преси " входженням Києва в помаранчеву зону».

Інформація про роботу компанії брата голови НКРЕКП-Артема Тарасюка - на ринку електроенергії була оприлюднена 10 вересня. Сам голова комісії Валерій Тарасюк, виходячи з його декларації, на момент призначення в комісію володів 10% Еф енд Ем Україна» через офшорну компанію «Ділак ІНВЕСТМЕНТ ЛІМІТЕД».

Вже після призначення Тарасюка головою НКРЕКП, ця компанія мала діючий контракт на передачу електроенергії магістральними мережами «Укренерго», що підтверджує факт використання Ліцензії в комерційних цілях.

14 вересня народний депутат Михайло Волинець офіційно звернувся до Нацагентства з протидії корупції з вимогою перевірити корупційний інтерес голови НКРЕКП в компанії «Еф енд Ем Україна» і закликав Кабмін достроково припинити повноваження Тарасюка через корупційний скандал.

За оцінками депутата, Тарасюк порушив вимогу закону " про НКРЕКП», що забороняє близьким до членів комісії особам входити до органів управління компаній, що працюють на ринках електроенергії та комунальних послуг.