Про це в ефірі телеканалу «НАШ» заявив народний депутат від «Батьківщини» Андрій Ніколаєнко, коментуючи питання необхідності створення парламентської ТСК з розслідування провалу спецоперації по затриманню спецслужбами України так званих «вагнерівців».

«Я за те, щоб кожна ТСК, що створюється в Верховній Раді, була ефективною. Прикладом високої ефективності я вважаю роботу ТСК під головуванням мого колеги, представника «Батьківщини» Івана Крулька. Ця ТСК розслідує корупційні дії чиновників, які призвели до значних втрат Держбюджету України. Нагадаю – про факти такої корупції, про так звані податкові «скрутки» заявив колишній міністр фінансів Ігор Уманський. Мені відомо, що ця комісія отримала дуже багато фактичної інформації. Але правоохоронні органи поки що не поспішають реалізовувати цю важливу інформацію», - заявив Андрій Ніколаєнко.

Однією з причин блокування роботи тимчасових комісій ВР Андрій Ніколаєнко вважає пасивність з боку представників фракції парламентської більшості.

«Я нещодавно запропонував створити комісію з розслідування зловживань колишнього керівництва Нацбанку. Але ця комісія так і не була створена. І знаєте чому? Тому що колеги з фракції «Слуг народу» та «Європейської солідарності» не надали туди представників. Третій місяць поспіль керівництво фракції парламентської більшості розмірковує над моїм зверненням. Вже навіть змінився голова НБУ на посаді, а рішення від фракції «Слуги народу» - досі немає. Ніхто не спішить з’ясувати, куди зникли кошти, як видавалося рефінансування та які були зловживання з боку колишнього менеджменту НБУ», - зауважив Ніколаєнко.

На думку депутата, необхідно ініціювати лише ті ТСК, які будуть мати перспективу стати ефективними.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Але, якщо ми розуміємо, що ТСК створюється лише заради того, щоб її використовували як плацдарм для піару, тоді навіщо взагалі створювати такі комісії?», - резюмував Андрій Ніколаєнко.