Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила адвокат сторони захисту Наталія Дригваль.

«Ми повинні чітко пам'ятати про те, що у нас діє на рівні Конституції принцип невинності особи. В даному випадку ми спостерігаємо абсолютно зворотний процес. Що хоче сказати НАБУ своїми діями і коментарями - "ми вважаємо, що ви винні, йдіть до суду і доводьте зворотне"", - заявила адвокат.

Вона підкреслила, що така поведінка правоохоронців неприпустима в правовій державі.

"Тільки лише при наявності достатньо вагомих доказів, які все-таки вказують на винність особи, є підстави звертатися до суду. Але не в тому випадку, коли абсолютна сукупність доказів доводить невинність», - додала Дригваль.

За словами адвоката, НАБУ зараз через окремих політиків і громадських діячів чинить неправомірний тиск на офіс генерального прокурора і намагається дискредитувати прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Представники НАБУ всілякими способами некоректними твердженнями, своїми умовиводами тиснуть і дискредитують Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру", - заявила адвокат.

Нагадаємо, 28 серпня САП оголосила про закриття справи «Роттердам+» через відсутність достовірних і вичерпних доказів провини підозрюваних.

11 серпня фінальна комплексна експертиза СБУ не підтвердила збитків від дії формули " Роттердам»". До цього також жодна державна експертиза, проведена як з ініціативи НАБУ, так і сторони захисту, не підтвердила нанесення збитку.

9 вересня сторона захисту офіційно отримала від САП копію постанови про закриття цієї справи.

Формула "Роттердам»" діяла в 2016-2019 роках для визначення ринкової вартості вугілля при розрахунку прогнозної оптової ціни електроенергії. Формула автоматично припинила дію 1 липня 2019 року з введенням ринку електроенергії, після цього ціна вугілля та електроенергії для промислових споживачів зросла.