Український президент Володимир Зеленський взяв участь в онлайн-засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Український лідер зробив ряд важливих заяв з кількох питань зовнішньої політики країни, а також озвучив пропозицію безпосередньо до адміністрації організації.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки трансляції, яку вів Офіс Президента України.

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

Реформи і критика для ООН

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Володимир Зеленський порівняв ООН з програмним забезпеченням, яке атакують "віруси" і "баги", а протидія їм не завжди є ефективною. Водночас Зеленський наголосив на необхідності зміни статуту та механізмів ООН 1945 року, які, на його думку, працюють не до кінця.

"Я говорю про це як глава держави, у якій в 21-му столітті Росія анексувала Крим, держави, яка вже сьомий рік стримує її військову агресію на Донбасі", - зазначив він.

Кроки до миру на Донбасі

Зеленський назвав в ООН наступні кроки для врегулювання ситуації на Донбасі.

"Наступними кроками на цьому шляху повинні стати виведення незаконних збройних формувань і озброєнь з окупованих територій, повернення контролю над державним кордоном і врешті - решт відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів", - сказав президент.

Резолюція по Криму

Президент анонсував винесення на розгляд Генасамблеї ООН оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму. Резолюцію внесуть до кінця 2020 року.

"Я закликаю підтримати оновлену резолюцію" ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)", яку буде винесено на розгляд Генеральної Асамблеї до кінця цього року", - заявив Зеленський.

Готовність зробити внесок у боротьбу з пандемією і кризою

Зеленський запевнив, що Україна готова внести свій внесок у забезпеченні продовольством потреб людства.

"Навряд чи це остання пандемія, яку нам належить пройти, і ми повинні вийти більш підготовленими... Потрібно разом долати серйозну економічну кризу. Очікування падіння ВВП - це не просто статистика, це зниження якості життя мільйонів людей, загроза голоду. Україна готова зробити свій внесок у забезпеченні продовольством потреб людства", - заявив Володимир Зеленський.

Штаб-квартира ООН в українській столиці

Глава держави заявив про готовність організувати в Києві штаб-квартиру міжнародного офісу з протидії інформаційній пропаганді.

"Україна як одна з держав, яка з 2014 року активно протидіє пропаганді та інформаційним атакам, готова ініціювати створення в Києві штаб-квартири міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді", - зазначив президент.

Спеціально для наших читачів ми пропонуємо переглянути повний виступ українського президента за цим посиланням:

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Порошенко спіймали на нахабній брехні: танці на мертвих і вигадані штрафи.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський обійняв ридаючу доньку загиблого на Донбасі героя: "Для нас це важливо".

Знай.uа писав, Зеленський розповів, як зараз спілкується з Путіним: "Розумію дуже ясно".