Про це написав народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко на своїй сторінці в Facebook, коментуючи наміри Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищити тариф на передачу струму.

«Комісія хоче збільшити тариф на передачу НЕК «Укренерго» не на відсотки, а кратно. Цей тариф будуть намагатися підвищити в 2,7 - рази до 640,48 грн МВт-год. Я відкрито заявляю, що це ще одна схема розграбунку споживачів електроенергії. І вона є наслідком недбальства з боку НКРЕКП», - написав Кучеренко.

За його словами, в першу чергу від такого рішення постраждають підприємці, а в кінцевому рахунку – заплатить населення, адже збільшення тарифу бізнес закладе у вартість своєї продукції.

«Будь яка київська пекарня, кафе чи підприємство заплатять більше за струм, через зростання тарифу «Укренерго». А потім більше заплатить населення, бо бізнес навряд чи буде працювати собі в збиток. В результаті отримаємо банкрутство підприємств, які втратять конкурентоздатність, здорожчання цін на послуги і товари», - пояснив Кучеренко.

Нагадаємо, попереднє підвищення тарифу на передачу електроенергії НЕК «Укренерго» відбулося з 1 серпня. Тоді НКРЕКП підвищила тариф на 55% - зі 155,4 до 240,23 грн/МВт.год.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Проти цього рішення тоді виступили як виробники електричної енергії з відновлюваних джерел, так і великі промислові споживачі, які найбільше постраждали від росту тарифу на передачу електроенергії.

Голова секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський вважає, що трикратне підвищення тарифів «Укренерго» на транспортування струму спричинить черговий виток зростання цін на товари та послуги.