Насправді, через хворобу Геннадія Кернеса в Харкові почалися "підводні течії". Так журналіст Євген Хурсін прокоментувавши ситуацію з висуненням в мери Харкова Михайла Добкіна.

"Отже, в мери йде Добкін. На словах Добкін каже, що страхує Кернеса. А на ділі, якщо Геннадій Адольфович зійде з дистанції, Добкін сподівається і має не малі шанси повернутися в крісло мера, яке займав в 2006-2010 рр.", - так журналіст пояснив мотивацію Добкіна.

Хурсін пише, що ще один кандидат-важковік Олександр Фельдман йде в мери від ОПЗЖ.

"Ще один важкоатлет - Олександр Фельдман - йде від "Опозиційної платформи - за життя". З оточення Фельдмана відомо, що він налаштований всерйоз поборотися за перемогу. І відхід Кернеса дає йому такий шанс", - написав він.

Разом з тим, Євген Хурсін закликає звернути увагу на альянс першого заступника мера Харкова Ігоря Терехова і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Але перший заступник міського голови Ігор Терехов теж не такий простий. На публіку Терехов каже, що Кернес - це "бренд міста", який "незабаром прибуде до Харкова". А тим часом сам Терехов підстрахувався і домовився з Аваковим, як повідомляють мої джерела в колах харківських Еліт", - повідомив журналіст.

Хурсін пояснив, що взаємна зацікавленість Терехова і Авакова полягає в тому, що глава МВС буде керувати Харковом через фракцію в міськраді, а перший заступник Кернеса отримає підтримку поліції і радикалів.

"Терехов проведе в міськраду велику фракцію на бренді Кернеса. А Аваков забезпечить підтримку поліції і "незалежних" вуличних радикалів. Натомість глава МВС отримає можливість впливати на управління містом через фракцію Кернеса", - пояснив журналіст.

"Нагадаю, що в ніч з 25 на 26 жовтня саме поліція впливатиме на підрахунок голосів, тому як особовий склад Нацполіції буде прикомандирований до кожної дільниці. Дадуть в Києві на Богомольця команду "правильного контролю та моніторингу" як перемагає "Блок Кернеса" - і переможе список Кернеса. А дадуть команду захистити результати кандидата X - і мером Харкова стане X", - підсумував журналіст Євген Хурсін.