Горить ліс, під загрозою кілька селищ. Зокрема, вогонь підступив до Трьохізбенки, Муратово, Орехово і Капітаново.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп від партії "Наш Край" Сергій Шахов.

За його словами, місцеві служби ДСНС не діють, оскільки у них немає ресурсу для гасіння пожежі.

‼️Лугащина горить!!! Голова ДСНС Пшик та голова ВЦА Гайдай відсутні. Відкрите звернення до Президента ЗЕЛЕНСЬКОГО! РЕПОСТ‼️

Geplaatst door Сергій Шахов op Woensdag 30 september 2020

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Кричуща ситуація в Луганській області. Знову горять ліси. Горять селища Трьохізбенка, Муратово, Оріхово, Капітаново. Будинки починають горіти, палаючі звірі вибігають з лісу, допомоги поки чекати нізвідки. Начальник ДСНС у відпустці, всі його заступники теж. У пожежників немає ні бензину, ні солярки, ні води. Все розкрадено. Губернатор не діє. Штаб не створений", - повідомив Шахов.

Нардеп закликав Президента і центральну владу негайно втрутитися в ситуацію і допомогти Луганщині зупинити стихію, поки її наслідки не стали катастрофічними. Як це вже було в липні поточного року, коли під час пожежі загинуло 5 людей, і сотні отримали збиток.

«Упевнений, що це підпал, з метою приховати незаконну вирубку лісу. Як це було влітку, коли горіли сотні гектарів луганських лісів, а в Смоляниновому живцем горіли люди. Досі розслідування не проведено, досі винні не покарані", - сказав Шахов.

Також він зажадав усунути з посад чиновників, з вини або через бездіяльність яких катастрофічні лісові пожежі на Луганщині стають регулярними.

"Я звертаюся до Президента України, з вимогою усунути з посад начальника ДСНС області Пшика, який проводить наради про будівництво гаражів, поки люди горять живцем, а також губернатора Гайдая, який замість вирішувати проблеми людей придумує схеми як позбавити їх права голосу», - заявив Сергій Шахов.