Про це заявив народний депутат, голова профспілки шахтарів Михайло Волинець, коментуючи намір НКРЕКП підвищити тариф на передачу електроенергії.

За словами депутата, в разі зростання тарифів на передачу струму, вугледобувні підприємства змушені будуть зупинити роботу.

«Це загрожує зупинкою шахт, черговим простоєм і нарощуванням заборгованості по зарплаті. І поступовим доведенням шахт до знищення. Ще одна крапля в погіршення ситуації для вугільних підприємств», - сказав Волинець.

Він також наголосив, що вугільна галузь зараз перебуває в кризі і підвищення тарифів на передачу електроенергії ще більше її поглибить.

«Не буде чим зарплату виплачувати. А також не буде звідки відраховувати кошти ЄСВ. Це вдарить не тільки по зарплаті, а й по нарахуванню лікарняних, вчасному виходу шахтарів на пенсію і т.д.», - пояснив депутат.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В свою чергу президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що підвищення тарифів «Укренерго» на передачу електроенергії призведе до закриття промислових підприємств і падіння економіки.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що НКРЕКУ з 1 листопада збирається підвищити тариф на транспортування електроенергії з 240,23 грн/МВт-год до 313,07 грн/МВт-год, тобто на 30%.