Національне антикорупційне бюро намагається долучити до вже закритої справи "Роттердам+" виконаний заднім числом висновок «кишенькового» експерта по начебто «збитки» від дії формули.
Про це журналістам повідомила адвокат сторони захисту Наталія Дригваль.

"Детективи знайшли такого ж безпринципового кишенькового експерта, який надав висновок щодо начебто наявності збитків. Тобто ми маємо у цій справі безпрецедентні приклади штучного створення цієї конспірологічної версії, щодо формули «Роттердам +», - повідомила адвокат.

Дії НАБУ, за словами Дригваль, є грубим порушенням норм кримінально-процесуального кодексу і є всі підстави стверджувати про факти відробки доказів з боку слідства.

"Ті докази, які були покладені в основу підозри, вони були штучно створені і сфабриковані. І наразі ці дії продовжуються намаганням органів досудового розслідування довести цю спотворену теорію в суді", - зазначила адвокат.

Сторона захисту звернулася до Державного бюро розслідувань з заявою про фальсифікацію матеріалів закритої справи «Роттердам+» з боку детективів НАБУ.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Адвокат зазначила, що понад 10 державних і міжнародних експертиз підтвердили економічну і правову обґрунтованість формули «Роттердам+». Жодна з них не підтвердила збитки від дії формули і повністю спростувала підозри детективів.

"Ми вважаємо, що суд буде керуватися виключно законом і надасть належну правову оцінку усім документами", - зазначила адвокат Дригваль.

Нагадаємо, справу «Роттердам +» закрито 27 серпня 2020 року через відсутність в ній складу злочину. За 3,5 року детективи НАБУ не змогли знайти жодних доказів шкоди від дії формули.

4 державних науково-дослідних інститути, 10 українських і міжнародних експертних установ підтвердили економічну і юридичну обґрунтованість формули «Роттердам +».

11 серпня 2020 р відсутність будь-яких збитків від формули підтвердила фінальна комплексна експертиза СБУ, після чого прокурор і постановив закрити справу.

Це рішення прокурора підтвердив Офіс Генерального прокурора, а також Вищий антикорупційний суд, який 24 вересня визнав рішення про закриття справи повністю законним і обґрунтованим.
Через місяць після закриття справи і підтвердження цього рішення Вищим антикорупційним судом, НАБУ повідомило про отримання «експертизи від приватної особи», яка нібито підтверджує 40 млрд грн «збитків» від дії формули.