Чергове підвищення тарифів на передачу електроенергії, яке готує НКРЕКП - непродуманий крок, який призведе до суттєвого зростання видатків бізнесу і населення. Про це заявив член спостережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук у ефірі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна», коментуючи намір НКРЕКП підвищити тариф на передачу струму на 30%.

«В цьому році було одне підвищення, воно фактично склало 30%. Тобто ціна раніше була 1 грн.50 коп., і підвищилась до 2 грн. 40 коп. Цього за тими ж рішеннями регулятора НКРЕКП достатньо для роботи «Укренерго» як прибуткового підприємства», - вважає Корольчук.

За його словами чергове підвищення тарифу на передачу електроенергії завдасть значного удару, перш за все по малому бізнесу, який змушений буде підняти ціни на свої товари та послуги, і як наслідок – по населенню, які ці товари й послуги купуватиме.

«Для кафе, ресторанів, невеликих підприємства це буде суттєвим ударом. Зросте вартість їхніх послуг і відповідних товарів. Якщо раніше певний товар коштував 30 грн., то він подорожчає десь до 40 грн», - пояснив Корольчук.

Раніше повідомлялося, що НКРЕКУ погодила проект постанови, згідно з якою з 1 грудня 2020 тариф на передачу електроенергії виросте до 312,76 грн / МВт-година, тобто на 30%.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Голова секретаріату Ради підприємців при кабміні Андрій Забловський вважає, що підвищення тарифів на транспортування струму спричинить черговий виток зростання цін на товари та послуги. А економіст Сергій Блінов наголосив, що тарифи на передачу струму в Україні вже значно вищі за ринкові, а їх подальше зростання негативно вплине на промислове виробництво, яке падає в Україні 15 місяців поспіль.