Публічні голослівні звинувачення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) на адресу ДТЕК є спробою чинити тиск на приватний бізнес і перекласти на нього відповідальність за власну некомпетентність.

Про це йдеться в заяві енергохолдингу ДТЕК.

"Пролунали звинувачення на адресу ДТЕК з боку НКРЕКП - це тиск на приватний бізнес, який є найбільшим платником податків і роботодавцем. Це спроба Регулятора перекласти відповідальність за невиконання своїх прямих обов'язків і нехтування економічними інтересами України. Ми впевнені, що ДБР дасть об'єктивну оцінку роботи НКРЕКП», - йдеться в повідомленні ДТЕК.

У компанії підкреслили, що діяльність НКРЕКП з моменту запуску реформи енергоринку складалася з необґрунтованих обмежень виробників електроенергії, ручного регулювання, безсистемного втручання в роботу ринку.

"Кризова ситуація на ринку електроенергії, викликана бездіяльністю НКРЕКП в частині реформування галузі, систематичними адміністративними втручаннями в роботу ринку, дестабілізувала роботу підприємств енергетичної галузі України всіх видів власності, без винятку», - заявили в ДТЕК.

У компанії додали, що НКРЕКП з одного боку всіляко ігнорувала задокументовані маніпуляції трейдерів, які завдавали прямої економічної шкоди вітчизняній генерації, в першу чергу державним компаніям, а з іншого – саботувала всі ініціативи для стабілізації ситуації на ринку на догоду приватним інтересам окремих трейдерів.

"Як противник ручного, непрофесійного, адміністративного втручання в роботу енергоринку, ДТЕК завжди відстоював і буде відставати європейський вибір України, ринкові, прозорі і справедливі умови роботи для всіх гравців ринку, єдині правила для всіх", - підсумували в ДТЕК.