Справжня причина звернення НКРЕКП до правоохоронних органів із заявою про тиск полягає в бажанні її голови Валерія Тарасюка уникнути відповідальності за виявлені народними депутатами факти корупції та мільярдних зловживань.

Про це заявив екс-голова СБУ, народний депутат та член тимчасової слідчої комісії (ТСК) Валентин Наливайченко.

«Тож замість того, щоб пояснити в СБУ для чого держслужбовець, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк регулярно їздить до Москви, він написав заяву в ДБР. Мовляв, на нього чинять тиск. Тиском, я так розумію, держслужбовець Тарасюк називає висновки нашої Тимчасової слідчої комісії, яка викрила декілька кричущих фактів порушення ним закону», - відреагував Наливайченко на заяву керівництва НКРЕКП.

📣 Тож замість того, щоб пояснити в СБУ для чого держслужбовець, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк регулярно їздить до...

Geplaatst door Валентин Наливайченко op Vrijdag 9 oktober 2020

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Він нагадав, що слідча комісія становила регулярні відвідини Тарасюком Росії після анексії Криму та розв’язання війни на Донбасі, злочинне лобіювання імпорту електричної енергії з Росії та бізнес-інтереси його сім’ї в енергетиці, які укріпилися після того як він став головою комісії.

«До речі, Тарасюк звернувся до ДБР після того, як Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило проти самого Тарасюка справу на підставі даних ТСК про бізнес-інтереси сім’ї Тарасюка в енергетиці. Сьогодні він використав інструмент заяви НКРЕКП, щоб спробувати уникнути відповідальності за корупцію у владі», - наголосив Наливайченко.

Екс-голова СБУ додав, що спроба прикритися «заявою про тиск» жалюгідна і ТСК продовжить вивчати діяльність НКРЕКП, «ка призвела до мільярдних збитків державних енергетичних компаній.

«Наступного тижня ми оприлюднимо нові факти зловживань очільника цього державного органу. І для ДБР, і для СБУ, і для НАБУ. Далі 100% буде», - підсумував Наливайченко.

Раніше повідомлялося, що на 7 жовтня НАЗК розпочало перевірку голови НКРЕКП Тарасюка через бізнес-інтереси його брата в енергетиці.

Ці факти виявили депутати-члени ТСК. За їх інформацією рідний брат голови НКРЕКП керує компанією «Еф енд Ем Україна», яка під час роботи Тарасюка в НКРЕКП працювала на ринку електроенергії і була контрагентом ряду державних підприємств енергетичного сектору.

Окрім того депутати встановили, що після 2014 року Тарасюк регулярно відвідував Росію, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва влітку 2018 року.