Українців знову лякають жорстким карантином через велику кількість заражених на коронавірусну інфекцію. Деякі громадяни не можуть спостерігати за діями чиновників з Міністерства охорони здоров'я і вимагають повної зміни керівництва.

Читайте Знай в Google News!

Так, до президента Зеленського вже звернулися з петицією щодо звільнення з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова і вище керівництво МОЗ "за помилки". Автором петиції виступив Сергій Родоман. Про це стало відомо завдяки тексту нової петиції на сайті Президента України.

Петиція про зміну чиновників МОЗ, скріншот: petition.president.gov.ua
Петиція про зміну чиновників МОЗ, скріншот: petition.president.gov.ua

Петиція про зміну чиновників МОЗ, скріншот: petition.president.gov.ua
Петиція про зміну чиновників МОЗ, скріншот: petition.president.gov.ua

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Міністерство охорони здоров'я очолюване Максимом Степановим не робить нічого, що могло б допомогти хворим на COVID-19 громадянам України, за останні півроку, незважаючи на те що уряд виділив понад 30 млрд грн на протидію епідемії, з фонду було витрачено не більше 17%.

Максим Степанов / фото: МОЗ
Максим Степанов / фото: МОЗ

Так на сьогодні завантаженість стаціонарів перевищує 100%, при тому що в стаціонари поміщають тільки важких хворих, а з середньою і легкою відправляють на домашню "самоізоляцію". У більшості стаціонарів відсутні апарати ШВЛ, пульсоксиметри або монітори пацієнта, завдяки яким можна підтримувати і проводити моніторинг стану здоров'я хворих.

Віктор Ляшко, скріншот: YouTube
Віктор Ляшко, скріншот: YouTube

У такому ж жалюгідному стані і тестування на COVID-19, як виявилося Міністерство охорони здоров'я розпорядилося робити тести тільки хворим з явно вираженим запаленням легенів, виявленому при рентгенівському обстеженні, а не всім з симптомами COVID-19, що само собою тільки збільшило кількість заражених, так як хворі з COVID-19 не пройшли тестування, але при цьому заражені цим вірусом продовжують заражати здорових, навіть не підозрюючи про свою хворобу або небезпеку для суспільства...", - пише автор петиції.

Лабораторія, скріншот: YouTube
Лабораторія, скріншот: YouTube

Також варто нагадати нашим читачам, що в Києві біля медичних лабораторій зранку спостерігаються величезні черги бажаючих зробити тест на коронавірус. Люди з ночі займають чергу, щоб пройти тест на коронавірус. Про коронавірусний колапс пише видання "Главком", чия журналістка вирішила в Києві пройти обстеження на COVID-19. Однак ця справа виявилася не з простих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, хмельничанин без антисептика мало не влип на 17 тисяч.

Як повідомляв Знай.uа, "Червона зона" наступає: Кабмін змінює критерії та посилює обмеження.

Знай.uа писав, перша хвиля вірусу закінчиться навесні: лікар пояснив, коли хвороба відступить в Україні.