Приватний експерт Ірина Педь, яка на замовлення НАБУ стала автором скандальної експертизи у справі «Роттердам+» і після чого фігурантом розслідування ДБР про фальсифікацію експертизи, публічно підтвердила, що в момент підготовки свого висновку знала про закриття справи і заборону на будь-які слідчі дії.

На це вказала адвокат у справі «Роттердам+» Наталія Дригваль після достроково перерваної прес-конференції 13 жовтня.

"Ірина Валеріївна (Педь-прим.) вказала на наявність листа. Якраз цей лист був попереджувальним, оскільки, знаючи факти її спілкування з НАБУ, ми звертали увагу і повідомили її про те, що провадження закрите і проведення слідчих дій, до якого належить експертне дослідження, є незаконним», - повідомила Дригваль журналістам за підсумком прес-конференції Педь.

На цій прес-конференції Ірина Педь демонструвала лист-повідомлення, цитуючи його в якості підтвердження "професійного спілкування з адвокатами сторони захисту".

Дригваль підкреслила, що проведення експертизи у позапроцесуальні терміни є грубим порушенням закону.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, 2 жовтня, через більше місяця після закриття справи "Роттердам+" представники НАБУ заявили про наявність у бюро висновків приватного експерта Ірини Педь, який нібито підтвердила наявність збитків.

8 жовтня ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом складання завідомо неправдивого висновку експертизи. Стаття, за якою ДБР відкрило справу передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

За даними адвокатів у справі «Роттердам+», протягом 2019-2020 рр.Приватний адвокат Ірина Педь отримала без конкурсів від НАБУ 520 тис. грн. Вона отримала без конкурсу 14 з 17 тендерів бюро на проведення експертиз. Цю інформацію Педь підтвердила на прес-конференції 13 жовтня, але відповідати на запитання журналістів відмовилася.

Також відомо, що до роботи з НАБУ, Ірина Педь, згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, спеціалізувалася на оцінках вартості гаражів, паркомісць та іншого майна в рамках розділу спадщини, а також проводила розрахунок пені за кредитними картками з лімітом 5000 грн.