Офіс генерального прокурора відхилив скаргу детективів НАБУ і залишив у силі рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від 27 серпня про закриття справи "Роттердам+".

Про це свідчить постанова офісу генпрокурора від 29 вересня, копія якого є в розпорядженні редакції Цензор.НЕТ.

"З наявних матеріалів скарги та даних ЄРДР випливає, що рішення про закриття кримінального провадження в частині прийнято старшим групи прокурорів прокурором Пономаренком, який згідно з вимогою КПК, мав на це повноваження", - йдеться в копії постанови.

Постанова підписана Генеральним прокурором Іриною Венедиктівною і оскарженню не підлягає.

У документі також йдеться, що станом на 29 вересня НАБУ не надало офісу генпрокурора матеріали цього розслідування.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, справу " Роттердам+" було закрито щодо підозрюваних осіб 27 серпня через відсутність достатніх доказів їх провини і вичерпані можливості для їх отримання.

Рішення про закриття справи щодо підозрюваних прийнято після отримання висновку фінальної комплексної експертизи СБУ, яка 11 серпня не підтвердила збиток від дії формули.

Рішення САП про закриття справи було оскаржене у Вищому антикорупційному суді. 24 вересня ВАКС відхилив позов екс-нардепа Віктора Чумака і визнав рішення прокурора САП про закриття справи законним і обґрунтованим.

У поточний момент позов Чумака знаходиться на стадії апеляційного розгляду. Також до ВАКС надійшла об'єднана скарга Нікопольського заводу феросплавів Ігоря Коломойського та громадської організації "Центр протидії корупції", які також оскаржують рішення САП про закриття справи.