Про це заявила адвокат сторони захисту Наталія Дригваль.

"Це є ще одним з обґрунтувань, що доводить законність постанови прокурора САП. Цей документ в тому числі повинен бути прийнятий до уваги, оскільки Правоохоронна, загальнодержавна політика повинна бути єдиною, не суперечливою, передбачуваною і послідовною», - заявила адвокат.

Вона нагадала, що обґрунтованість закриття справи «Роттердам+» чергування в ній складу злочину у вересні також підтвердив Вищий антикорупційний суд.

На даний момент ВАКС розглядає другий аналогічний позов проти закриття справи, поданий Нікопольським заводом феросплавів Ігоря Коломойського і Центром протидії корупції Віталія Шабуніна.

За словами Дригваль, адвокати сторони захисту зацікавлені в якнайшвидшому завершенні цього судового процесу, який представники Коломойського та активісти намагаються перетворити на самопіар.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

«Це все-таки робиться з метою популяризації цього процесу, скажімо, такого не зовсім компетентного піару особисто себе або, можливо, компанії, яку представляють адвокати", - додала адвокат.

Нагадаємо, справу " Роттердам»" було закрито щодо підозрюваних осіб 27 серпня через відсутність достатніх доказів їх провини і вичерпані можливості для їх отримання.

Рішення про закриття справи щодо підозрюваних прийнято після отримання висновку фінальної комплексної експертизи СБУ, яка 11 серпня не підтвердила збиток від дії формули.

Рішення САП про закриття справи було оскаржене у Вищому антикорупційному суді. 24 вересня ВАКС відхилив позов екс-надрепа Віктора Чумака і визнав рішення прокурора САП про закриття справи законним і обґрунтованим.