Родичі загиблих у авіакатастрофі військового літака АН-26Ш у Чугуєві можуть розраховувати на отримання перших виплат від держави. Відповідні кошти вже мали надійти у військові комісаріати. Остаточні рішення про решту виплат обіцяють затвердити після завершення розслідування трагедії.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: повідомлення пресслужби Міністерства оборони України

"Міністерство оборони перерахувало перші кошти для виплати одноразової грошової допомоги за військовослужбовців, загиблих внаслідок катастрофи літака АН-26Ш у Харківській області. Понад 28 мільйонів гривень спрямовано Сухопутнім військам Збройних Сил України для розподілу по військкоматах. Наступного тижня військові комісаріати перерахують ці кошти на рахунки одержувачів допомоги.

Наразі рішення про виплати прийнято щодо 19 загиблих курсантів Харківського Національного університету Повітряних Сил. Документи щодо них розглянуто Комісією Міноборони, протокол засідання якої затверджено Міністром оборони України.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На сьогодні продовжує працювати Урядова комісія та триває робота з проведення технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш. Результати роботи останньої мають бути подані Міністру оборони України до 25 листопада.

Рішення про решту виплат буде прийнято після остаточного офіційного встановлення всіх обставин та причин авіакатастрофи", - стверджують у відомстві.

Авіакатастрофа під Чугуєвом, скріншот: YouTube
Авіакатастрофа під Чугуєвом, скріншот: YouTube

Нагадаємо, ввечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу і 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, загиблих під Харковом курсантів нагородили посмертно, скорботні матері ридають на всю Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, чорні скриньки Ан-26 розкрили правду про трагічний політ, що забрав життя курсантів під Харковом: "Грубі порушення".

Також портал Знай.uа писав, якими були і про що мріяли загиблі під Харковом курсанти: "Мамо, я щасливий!".