Кабмін схвалив пропозиції МОЗ, спрямовані на мінімізацію поширення Covid-19 в день виборів, 25 жовтня. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Читайте Знай в Google News!

Так, голови дільничних виборчих комісій повинні призначити відповідального за контроль самопочуття голосуючих. Біля входу на дільниці людей будуть опитувати на предмет їх самопочуття. Людей з симптомами респіраторних захворювань або підвищеною температурою відправлятимуть додому.

Місцеві вибори 2020: хто, як і де зможе проголосувати, фото - Рexels
Місцеві вибори 2020: хто, як і де зможе проголосувати, фото - Рexels

"Перед початком роботи голова окружної комісії повинен визначити людину, яка опитуватиме виборців про наявність симптомів респіраторних захворювань. Будь-яка людина з ознаками респіраторного захворювання і температурою вище 37 градусів, змушена буде покинути виборчу дільницю і звернутись до лікаря", - зазначив Степанов.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Крім того, МОЗ наголошує на важливості під час передвиборчої агітації та безпосередньо 25 жовтня дотримуватись встановлених в країні протиепідемічних правил. Міністр поінформував про основні з них.

Під час підготовки до виборів необхідно обмежити відвідування закладів освіти, на території яких розташовуються виборчі комісії.

Для профілактики інфікування COVID-19 під час голосування необхідно обмежити контакти людей в закритих приміщеннях. Тому у приміщенні для голосування рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше 3 осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

На вході до виборчої дільниці повинні бути облаштовані місця зі спиртовмісними дезінфекторами. Біля входу та безпосередньо у приміщенні для голосування наноситься розмітка, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції не менше ніж 1-1,5 м.

Під час брифінгу голова МОЗ Максим Степанов повідомив і про новий антирекорд – за добу коронавірусом заразилися понад 6700 осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, студентам пояснили, як вступати до вузів у 2021 році: якщо переживемо карантин.

Як повідомляв Знай. ua, карантин у школах: чи повернуться діти до навчання в листопаді.

Також Знай. ua писав, що українізація пройшла повз школи? Якою мовою розмовляють учні, результати досліджень.