Про це написав гендиректор компанії «Д.Трейдінг» (входить в групу ДТЕК Ріната Ахметова) Віталій Бутенко в колонці для «Економічної правди».

Він нагадав, що ще влітку поточного року компанія ДТЕК заявила, що не підтримує ініціативи уряду щодо підвищення тарифу на передачу електроенергії. Та наголошувала: таке рішення негативно вплине на ситуацію в енергогалузі і стане черговим ударом для промисловості.

«У червні 2020 року ДТЕК заявив про те, що не підтримує ініціативу уряду підняти тариф НЕК «Укренерго» на передачу електроенергії. Позиція компанії однозначна: підняття тарифу не тільки збільшить кризу в енергетичній галузі, але і значно погіршить ситуацію для промисловості», - написав Бутенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що НЕК "Укренерго" пропонує з 1 листопада підвищити тариф на транспортування електроенергії з 240,23 грн/МВт-год до 313,07 грн/МВт-год, тобто на 30%.

Президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що підвищення тарифів «Укренерго» на передачу електроенергії призведе до закриття промислових підприємств і падіння економіки. А народний депутат, голова профспілки шахтарів Михайло Волинець прогнозує закриття шахт в разі зростання тарифів на струм.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще