Про це йдеться в рішенні Окружного адміністративного суду Києва від 19 жовтня.

Суд визнав протиправними дві довідки детектива з відділу обробки інформації Іллі Лобача від 2019 року, які надалі були незаконно використані його колегами-детективами в якості доказів передбачуваного збитку від дії формули.

"Фахівець-детектив Лобач здійснив дії, які не входять до сфери його повноважень», - йдеться в рішенні суду.

Як випливає з матеріалів суду, цей детектив на підставі прохання свого колеги на свій власний розсуд провів розрахунки прогнозної ціни електроенергії, а потім на підставі свого розрахунку оцінив «збитки» від формули в розмір 19 млрд грн.

"Визнати протиправними дії старшого детектива відділу детективів управління аналітики та обробки інформації НАБУ Лобач Іллі Анатолійовича щодо складання довідки від 03.06.2019 про проведення розрахунку прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії та довідки від 22.07.2019 року Про проведення розрахунку надміру сплачених коштів за придбану електричну енергію», - йдеться в резолютивній частині рішення суду.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За словами адвоката сторони захисту Наталії Дригваль, саме на цих незаконних довідках одного з детективів НАБУ будувалося все звинувачення у вже закритій справі «Роттердам+».

Нагадаємо, 27 серпня 2020 р. Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу " Роттердам»" в частині підозрюваних осіб через відсутність складу злочину.

24 Вересня це рішення підтвердив Вищий антикорупційний суд, а 29 вересня – офіс генерального прокурора.

Рішення про закриття справи було прийнято після отримання висновку фінальної експертизи СБУ, яка не встановила збитків від дії формули " Роттердам+»

Проте підконтрольний Ігорю Коломойському "Нікопольський завод феросплавів" і активіст Віталій Шабунін продовжують оскаржувати в суді рішення про закриття справи.