Про це в ефірі телеканалу «Україна24» заявила головна редакторка видання «Гордон» Олеся Бацман.

«Читаю пост Валентина Наливайченка. Виявляється, пан Тарасюк вже після того, як він був членом комісії з енергетики, з регулювання, він був при Петрові Порошенку, потім його звільнили кілька разів, то, що ними було зафіксовано, літав, їздив в Росію, до Москви, зустрічався з якимись високопоставленими особами. Людина, який допущений з держтаємниці», - заявила вона.

Крім того, Бацман наголосила на неприпустимій позиції голови енергетичного регулятора з приводу лобіювання імпорту електроенергії з Росії.

«Глава агентства, яке регулює енергетичний сектор, пан Тарасюк раптом говорить про те, що нам потрібно закуповувати електроенергію в Росії. І пауза виникає німа. По-перше, як у Росії? У нас закінчилася війна? Ми хочемо країну-агресора зробити багатшим? Ми хочемо їй дати грошей для того, щоб вона краще з нами воювала, ще більше куль виробляла або краще своїх солдатів споряджала? Або друге питання. А що, у нас в України мало своєї електроенергії? Послухайте, будь-який фахівець скаже вам, що у нас така кількість електроенергії, нашого особистого, яка проводиться тут, в Україні українськими підприємствами, які платять в Україні податки», – резюмувала вона.

Нагадаємо, на 7 жовтня НАЗК розпочало перевірку голови НКРЕКП Тарасюка через бізнес-інтереси його брата в енергетиці.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Ці факти виявили депутати-члени ТСК. За їх інформацією рідний брат голови НКРЕКП керує компанією «Еф енд Ем Україна», яка під час роботи Тарасюка в НКРЕКП працювала на ринку електроенергії і була контрагентом ряду державних підприємств енергетичного сектору.

Окрім того депутати встановили, що після 2014 року Тарасюк регулярно відвідував Росію, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва влітку 2018 року. Тимчасова слідча комісія звернулася до СБУ для перевірки обстави цих візитів.