Зношеність активів " Укрзалізниці "на сьогодні" досягає практично 100%", при цьому локомотивів - 96%, вантажних вагонів - 89%, пасажирських вагонів - 88%.

Як передає кореспондент ЦТС, з такою заявою сьогодні виступив голова "Укрзалізниці" Володимир Жмак.

"Моральний і фізичний знос активів перевалив вже за "червону лінію". На жаль, наслідками такої ситуації є палаючі Локомотиви, Схід рухомого складу, руйнування інфраструктури і всі інші питання, що впливають на безпеку руху. Це результат того, що в" Укрзалізницю" не інвестували жодної копійки державних грошей за часи незалежності України", - зазначив голова правління АТ УЗ.

Згідно з представленою ним інформацією, знос 958 електровозів і 227 тепловозів становить 96%; 41 138 вантажних вагонів - 89%; 2 040 пасажирських вагонів - 88%; 34 тис.пристроїв ж/д автоматики і зв'язку - 68%. Також за даними УЗ, залізничні колії зношені на 34%, а контактна мережа (9 319 км) - на 71%.

З метою модернізації, ще до кінця року компанія має намір направити 350 млн грн на ремонт і вантажних вагонів. Також Жмак нагадав про плани інвестувати 400 млн грн у поточному році в капремонти локомотивів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще