Голова Національного банку України Кирило Шевченко відправився у робоче відрядження у США, метою якого є налагодження зв'язків з Міжнародним валютним фондом задля отримання чергового траншу.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба НБУ у повідомленні, розміщеному на сторінці Нацбанку в соціальній мережі "Фейсбук".

Також рамках візит пройдуть зустрічі й з іншими кредиторами: Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).

У столиці США Вашингтоні Шевченко планує перебувати з 8 по 13 листопада.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Кирило Шевченко, фото з Facebook
Кирило Шевченко, фото з Facebook

"Голова Національного банку України Кирило Шевченко відбув з офіційним робочим візитом до Вашингтону. Мета візиту – обговорення стану та перспектив співпраці України з міжнародними партнерами.

У межах візиту заплановані зустрічі з керівництвом Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації (IFC)", — лаконічно заявляють у пресслужбі.

Варто нагадати, що міністр фінансів Сергій Марченко раніше заявив, що Україна вже виконала 4 з 10 вимог МВФ. Офіційний Київ сподівається, що новий транш можна буде отримати ще в поточному році.

Наразі ситуація з місією МВФ в Україні залишається невизначеною: президент Володимир Зеленський стверджує, що відповідне повідомлення від організації він вже отримав. Проблемою, яка так схвилювала західних партнерів і поставила під сумнів черговий транш стало сумнозвісне рішення Конституційного суду щодо декларування.

Користувачі соцмереж сприйняли чергову поїздку за кредитами без ентузіазму.

"Боюся уявити кількість вазеліну, необхідного для цього відрядження", — жартує нижче пояса один з коментаторів у фейсбуці.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський вніс законопроект про звільнення суддів КСУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський особисто переконуватиме "слуг народу" голосувати за звільнення суддів КСУ.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський звинуватив КСУ в змові з олігархами: "Чорти відкривають справжні обличчя".