Протест проти фальсифікації виборів в Грузії продовжують розвиватися. «В який бік?», - цим питанням поставив відеоблогер Сергій Корнак.

Напередодні ввечері опозиційні партії організували в Тбілісі масову демонстрацію протесту. Місцеві жителі повідомляли, що центральна вулиця міста — проспект Руставелі — була практично переповнена. На маніфестацію вийшли від сорока до п'ятдесяти тисяч осіб.

«Що вчора відбувалося на мітингу? Частина маніфестантів пішла в ЦВК і почала зносити паркани та огорожі. Їх полили три відмітні машини, були поліцейські спецсили, гумові кулі, газ ... У підсумку лідери опозиції о першій годині ночі закликали всіх повернутися о 6 годині вечора наступного дня і відстоювати права за новою», - прокоментував події Сергій Корнак.

На цій маніфестації керівну партію «Грузинська мрія» і її лідера Бідзіну Іванішвілі публічно звинуватили в підробці бюлетенів. Однак Корнак вважає, що користі від протестів не буде, якщо все обмежиться лише словами.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

«У Білорусі скоро буде 100 днів, як пройшли вибори. Це вже якийсь стало розвага, раз в тиждень вийти побити людей. Поліція вже полює на громадян. До чого це призведе? До краху держави, і більше ні до чого », - каже оглядач.

За його словами, схожим чином події розвивалися і в Україні сім років тому. Євромайдан довгий час тупцював на місці, поки не стався якісний стрибок — не почали захоплювати державні установи.

«Я не знаю, що станеться. Прості маніфестації ні до чого не приведуть, цього Іванішвілі глибоко плювати. В крайньому разі, росіяни ще підкинуть грошей», - вважає блогер.

За його словами, результату не дасть і вимога скасування результатів виборів. «Але всі розуміють, що ніякої скасування не буде. Та ж партія Іванішвілі проведе нову передвиборчу кампанію і нові підрахунки, де гарантія, що порахують правильно?», - додав Корнак.

Але при цьому опозиція сильна, організована, має вплив не тільки в Грузії, але і за її межами.

Так, країна, на думку Сергія Корнака, вже досягла точки кипіння. Грузини готові боротися, не дивлячись ні на холод, ні на комендантську годину. Але підсумок боротьби ще не вирішене — його вирішить тільки час.

Раніше повідомлялося про масові протести в Тбілісі.

Блогер Сергій Корнак вже висловлювався на їхню підтримку.